Swim & Fun Filteranläggning ClearWater 550 Watt

Artikelnr: 151036
Varumärke: Swim & Fun

3 899 kr
st
Delbetala med SVEA Ekonomi Delbetala från 216,07 kr/mån
Webblager    Butikslager
Fri frakt   Skickas inom 7-10 dagar

Produkten finns i följande kategorier:

Hem & fritid / Pooltillbehör / Sandfilter och filtersand
 

Beskrivning

Filtersystemet rengör och cirkulerar poolvattnet, så att det hålls rent och klart och ser inbjudande ut. Detta innebär att det går att minska på användningen av vattenvårdande medel och att du kan lägga mindre tid på rengöring.

För att hålla poolvattnet fräscht måste det cirkuleras och renas kontinuerligt. Detta kompakta filtersystem är komplett och lämpligt för swimmingpooler och trädgårdspooler på upp till 40 000 liter.

Filtersystemet består av en filtertank i väderbeständigt material och en stark självsugande pump, som monteras på den medföljande monteringsplattformen. Pumpen är utrustad med ett förfilter, som är en extra praktisk lösning i samband med backwash (returspolning ,rengöring av filtermaterialet). Tydliga instruktioner på toppventilen gör systemet enkelt att hantera, och trycket i tanken under drift kan snabbt läsas av på den integrerade manometern.

Tillbehör: UV-ljus och bottensug
Filtersystem ClearWater 550W är förberedd för att man ska kunna installera UV-ljus direkt i filterlocket, så att alger och sporer kan elimineras från vattnet utan användning av kemikalier.

Filtersystemets pump gör det också möjligt att dammsuga poolbotten med bottensugen på teleskopstång. Bottensugen kopplas till anläggningen via skimmern, antingen med en sugslang eller en standardpoolslang.

Filtermaterial
Som filtermaterial kan man använda antingen Filterballs eller sand.

Kraftfull pump och stor filtertank
Med systemet följer en kraftfull pump med en kapacitet som är anpassad efter filtertankens storlek och den poolvolym som anges i specifikationerna nedan. Pumpen måste ha tillräckligt med ström för att kunna cirkulera allt poolvattnet 5 gånger per dygn märk väl: genom filtermaterialet. Som huvudregel ska pumpens vattenreningskapacitet som ett minimum vara poolens vattenvolym delat med 5. Pumpen kan användas med saltvatten.

Montering och slanganslutning
Systemet kan monteras direkt på alla pooler och pooler med ett vanligt pumputtag och är anpassat till standardslangar på Ø32/38 mm.
Tillsammans med systemet levereras också en särskild Intex-adapter, vilket innebär att ClearWater också enkelt kan användas för större Intex-pooler som levereras med speciella slangmått. Levereras exklusive filtermaterial och slangar till poolen.

Tekniska data
Max. poolvolym liter40 000
Pumpeffekt550 W
Pumpkapacitet l/timme9 500
Reningskapacitet l/timme vid 0,4 bar arbetstryck8 000
Qmax l/min158
Hmax m10
ManometerJa
FörfilterJa
Filtertank storlek mmØ 490/höjd 700
Filtersand25kg
Filterballs700 gram
Längd44cm
Bredd44cm
Höjd72cm
Spänning230V 1N-AC/50 h
SlangkopplingØ32/38mm

Specifikation

Artikelnummer: 151036
Tillverkarnr: 1002
EAN: 5704841000131