Drybox Krypgrundsavfuktare X4

Artikelnr: 127085
Varumärke: Drybox

15 999 kr
st
Delbetala med SVEA Ekonomi Delbetala från 774,12 kr/mån
Webblager    Butikslager
Fri frakt   Skickas inom 5-7 dagar    14 dagar öppet köp

Produkten finns i följande kategorier:

Värme & kyla / Luftavfuktare
 

Beskrivning

Drybox X4 är en krypgrundsavfuktare som förutom i krypgrund också lämpar sig för använding på vind, i källare samt i våtrum. Drybox X4 har inbyggd hygrostat där önskad luftfuktighetsnivå kan programmeras efter eget önskemål. Vid leverans är hygrostaten inställd på 65% RF.

Avläsning av status, relativ fukt och temperatur kan göras via en kabelseparerad display. Displayen kan placeras upp till 10 meter från avfuktaren vilket gör att avläsning kan ske i bostadsutrymmet även då avfuktaren står nere i en krypgrund eller uppe på en vind.

Drybox X4 består av en adsorptionsfläkt med en frånluftskanal för fuktmättad luft och två utblås för torr luft. Luften sugs in i fläkten och avfuktas. Fuktmättad luft förs ut genom en frånluftskanal till utsidan av byggnaden. Därigenom skapas ett undertryck, som bidrar till en förbättrad luftkvalité i hela byggnaden. Torr luft cirkulerar under byggnaden via de två torrluftskanalerna. Drybox X4 behöver inget uppsamlingskar för vätska.

X4 har en smart styrning som kan följa mögelindex. Detta innebär att avfuktaren då tillåter en högre luftfuktighet om det är låga temperaturer, vilket spar energi. Vid hög luftfuktighet och låg temperatur kan inte mögel etablera sig lika lätt som vid högre temperaturer. Normala temperaturer för en krypgrund är ca +15°C på sommaren och ca +5°C på vintern. X4 är normalt inställd att följa mögelindex och hålla en fuktighet på 65% RF, vilket gäller vid +15°C. Vid +5°C tillåter denna inställning en maximal fuktighet på 75% RF innan sorptionsavfuktaren börjar avfukta.

- Inbyggd hygrostat för styrning av luftfuktighetsnivå
- Display för avläsning av status, luftfuktighet & temperatur
- Låg energiförbrukning
- Upp till 250 m²
- Filterbyte Inuti

Tekniska data:
Anslutning 230V/ 50Hz
Effekt 850W
Kapacitet utrymme upp till 250 m²
Torrluftsmängd 250 m³/h
Avfuktningskapacitet 19 l/dygn
Torrluftsutsläpp 1 x 63 mm/1 x 102 mm
Våtluftsutsläpp 63 mm
Ljudnivå (3m) 52 dB
Mått (hxbxd) 285x335x425 mm
Vikt 11 kg

Specifikation

Artikelnummer: 127085
Tillverkarnr: X4