Priser visas inkl. moms
Fri frakt från 500 kr

Tormek Slipsten Diamond Wheel Extra Fine DE-250

Artikelnr: 122095
Varumärke: Tormek

2 360 kr
st
Delbetala med SVEA Ekonomi Delbetala från 145,09 kr/mån
På väg hem

Ställ en fråga om Tormek Slipsten Diamond Wheel Extra Fine DE-250


Felaktig reCaptcha.
 

Beskrivning

Tack vare det låga varvtalet på Tormeks maskiner är de idealiska att använda tillsammans med diamantskivor eftersom ingen värme uppstår. Diamantskivorna DC-250, DF-250 och DE-250 är utvecklade speciellt för Tormeks våtslipsystem. Samtliga har en exceptionell slitstyrka och en konstant slipförmåga, vilket innebär att de alltid håller sig runda och plana med en fullstor diameter. Användare som ofta slipar samma verktyg kan dra fördel av detta, då det både förenklar inställning och slipning.

Diamantskivorna finns i tre olika varianter: Coarse, Fine och Extra Fine. Tack vare den konstanta formen är det möjligt att slipa antingen på skivans sida eller på dess övre yta. Slipning på sidan är perfekt för mindre verktyg så som knivar, stämjärn, bildhuggarskölpar och getfötter. Resultatet är en egg med en helt plan slipfas, istället för en svagt konkav.
Vid slipning på sidan av diamantskivorna rekommenderar vi att använda Multifästet MB-100 tillsammans med den jigg som är utvecklad för ditt specifika verktyg. Både fästet och jiggarna ger dig stöd och kontroll under hela slipningen.

Dieamond Wheel Extra fine är diamantskivan som ger en extra fin finish och är speciellt lämplig för snideriverktyg och knivar när behovet av materialavverkning är minimalt. Kornstolerk är 1200 korn.
Du kan slipa alla typer av material, inklusive stål, keramik och hårdmetall med denna diamantskiva. Denna diamantskiva passar till tormek T-8, Tormek T-7 samt tidigare modeller med slipskivor med en diameter på 250mm.

Använd alltid Tormek Rostskyddskoncentrat ACC-150 i vattnet vid våtslipning för att förhindra rost på slipskivan. Tillsätt 10 ml koncentrat till 250 ml vattan.
Vi rekommenderar att alltid använda vattan vit slipning med diamantskiva, eftersom det både förlänger slipskivans livslängd och ger en finare slipyta.

Diameter slipskiva: 250 mm
Kornstorlek: 1200 korn

Specifikation

Artikelnummer: 122095
Tillverkarnr: DE-250
EAN: 7392485006237

Andra kunder köpte även